joi, 12 mai 2016

Anastasia: Soluție sau Deziluzie?

Următorul articol a fost scris de Mado la cererea mea, fiindcă eram curioasă ce crede ea despre valul Anastasia, ceea ce este foarte la modă acum. Iată:




Existã oare cu adevãrat Anastasia, zeița misticã de origine rusã, care-i face pe oameni sã viseze la un viitor mai bun? Trãiește ea într-adevãr în taigaua siberianã, sau s-a nãscut din imaginația lui Valdimir Megré, servitor credincios al elitei mondiale? "Imposibil!" spun cititorii devotați ai cãrților lui Megré, care relateazã întâlnirile frecvente și învãțãturile pe care le-a primit de la misterioasa Anastasia. "Elita nu ar încuraja niciodatã o mișcare de tip back-to-earth a unor comunitãți eco-spirituale bazate pe familie, dragoste, non-violențã, și respect fațã de Mama Naturã!" pretind ei. Oh, nu? Citiți mai departe..

Cine este Vladimir Megré?

Nãscut în 1950, autorul seriei cãrților Cedrii Sunători a Rusiei- nu poate fi considerat un om intelectual sau spiritual. De fapt, el a fost un renumit om de afaceri și președintele Asociației Inter-Regionale a Antreprenorilor Siberieni. În timpul unei cãlãtorii de afaceri prin Siberia în 1994, a intâlnit mai întâi doi bãtrâni care vorbeau despre beneficiile utilizãrii cedrilor ("ringing cedars") ca plante medicinale. El s-a hotãrât sã se întoarcã pentru a investiga acest lucru ca opoturtunitate de afacere, întâlnind-o apoi pe Anastasia (vezi mai jos) Îndrumat de ea, el descoperã nu doar copacul pe care îl cãuta ci se și îndrãgostește de aceastã tânãrã frumoasã care, pânã azi, duce o viațã incredibilã, singurã în sãlbãticie, având opinii excepțional de clare despre societatea modernã și soluții la problemele omenirii. Fiind total vrãjit, el abandoneazã totul - familie, afaceri, zonã - și se mutã la Moscova ca sã scrie o carte despre aventurile lui cu Anastasia. Aceasta se transformã într-o serie de nouã cãrți care încep sã se transmitã prin lume, fãrã a li se face publicitate - sau cel puțîn așa ni se spune.

Cine este Anastasia?


Un nume foarte comun de origine slavã, “Anastasia” înseamnã "înviere" în limba greacã. Chiar dacã existența ei rãmâne un mister pânã în ziua de azi, iatã cum o prezintã Megré în cãrțile sale: Ea e frumoasã, cu un aspect tânãr, cu pãrul blond și cu ochi albaștri, desculțã și îmbrãcatã în haine foarte ușoare, chiar și în plinã iarnã. S-a nãscut într-o familie siberianã cu tradiții spirituale și cu origini strãvechi. Dupã moartea pãrinților, a fost crescutã în taiga de doi șamani, bunicul și strãbunicul ei. Ea trãiește în pãdure fãrã sã aibã nevoie de adãpost hrãnindu-se cu plantele pe care le gãsețte, fructe, nuci ți miere și interacționeazã în mod sofisticat cu animalele. Puterile ei psihice sunt icredibile: telepatie, vedere la distanțã, clarvedere, clarauz, acces la memoria universalã (Arhiva Akashicã) și capacitatea de a crea evenimente viitoare prin proiecția imaginilor mentale. Existența ei rãmâne încã încã nedoveditã întrucât doar puține ființe umane au întâlnit-o pe Anastasia. Ea se ascunde de strãini și de autoritãți, care au încercat chiar sã o rãpeascã, conform cãrților lui Megré.

Care este principalul mesaj al Anastasiei?

Pe scurt, cele nouã cãrți din serie ne relateazã ce l-a învãțat Anastasia pe Megré despre un mod de viațã idilic pe Pãmânt. Subiectele abordate ating toate aspectele de bazã ale societãții moderne - religie, politicã, istorie, rãzboi, educație - și moduri de a trãi o viațã idealã eco-spiritualã bazatã pe dragoste și respect fațã de umanitate și Mama Naturã. Megré intrã în detalii cu privire la viața de cuplu, sex, creșterea copiilor, spiritualitate, politicã, istorie, nutriție, grãdinãrit și multe altele. Revoluția spiritualã inițiatã de Anastasia încurajeazã o reîntoarcere la tradițiile ancestrale șamanice, alimentația naturalã și simplã, și medicamentele alternative, repunerea în valoare a locurilor sacre, și viața ruralã în comunitãți mici. Unii cred cã existența Anastasiei e doar un mit, și cãrțile lui Megré au devenit cunoscute doar ca sã umple golul spiritual rezultat dupã deceniile de comunism materialist. Este oare posibil ca rolul lui Megré este de a propune o nouã religie mondialã bazatã de fapt pe venerarea Naturii și a panteonului de zei antici? Dacã ar fi așa, a reușit destul de bine, din moment ce a vândut 11 milioane de exemplare ale cãrților lui în 20 de limbi. Dintre ele, 10 milioane de exemplare au fost vândute doar în Rusia!

Versiunea în limba eglezã a primei cãrți din seria celor nouã, este în prezent oferitã pe gratis pe Amazon.ca sub formã de eBook. Renumiți scriitori New Age îi aplaudã eforturile. De exemplu, Mark Victor Hansen, autorul seriei sprijinite de elitã "Chicken Soup for the Soul" (Supã de Gãinã pentru Suflet) spune “Anastasia încântã sufletul!”. Pe site-ul Seriei Ringing Cedars se gãsesc multe comentarii, dintre care unele mi-au atras atenția: "E nectar de la zei.", m-a fãcut sã mã simt ca și când "aș exploda de emoții", aduce "o magie care schimbã viața" Pe site este lãudatã "Simțiți energia misterioasã ce se ascunde în cuvintele ei." Acum, asta mã face sã mã întreb cine sau ce se ascunde în spatele acestei așa numite "Mișcãri Anastasia".


Semjase a lui Billy Meier
Pentru unii, Anastasia este doar un extraterestru nordic care încearcã sã ajute umanitatea sã
supraviețuiascã crizei ce va fi provocatã de societatea tehnologicã distructivã contemporanã. Au apãrut recent multe povestiri despre extratereștrii Nordici care încearcã sã ajute evoluția rasei umane. Semjase, femeia extraterestrã a lui Billy Meier din Pleiade, care l-a vizitat de mai multe ori într-o farfurie zburãtoare, se aseamãnã foarte mult cu Anastasia. Pentru câțiva fundamentaliști religioși ea este o femeie posedatã de demoni care l-a sedus pe Megré și îl folosește pentru a ademeni umanitatea într-o direcție greșitã. Cât timp ea rãmâne ascunsã, e dificil de stabilit cine are dreptate.


Care este mesajul principal al lui Aurobindo?

Aurobindo Ghose (1872-1950) a fost un învãțãtor indian, revoluționar, filozof, yogin, guru și poet. Viziunea lui despre rolul umanitãții cum cã ar fi o specie de tranziție între regnul animal și un nou regn divin, ne oferã de fapt o imagine a viitorului foarte diferitã de cea a Anastasiei. Pentru el, specia umanã e aproape de dispariție întrucât și-a îndeplinit deja scopul și nu va mai fi necesarã. Celor care sunt pregãtiți sã contribuie la instaurarea acestui nou regat divin pe Pãmânt, el le recomandã sã își abandoneze credințele mentale, dorințele, și obișnuințele fizice, sã își dizolve ego-ul și sã lucreze în permanențã la tripla transformare a corpului lor în aceastã ordine:

1) Integrarea corpului cu sufletul;

2) Ascensiunea conștiinței corpului-suflet unificat spre adevãratul plan spiritual (nu spre dimensiunile paralele ale planurilor vital/astral și mental);

3) Transformarea materialã a însuși corpului fizic prin infuzarea spiritului în unitatea constituitã din elementele corp-suflet-spirit.

Înainte de a putea începe aceastã triplã transformare, care este de fapt scopul umanitãții și Pãmântului însuși, Aurobindo încurajeazã pe puținii care aspirã cu adevãrat sã urmeze aceastã cale sã renunțe la toate atașamentele precedente fațã de sex, familie, comunitate, culturã, și chiar și fațã de umanitate ca întreg.

Ne conduc Aurobindo și Anastasia în aceeași direcție?

Cine mai vrea sã urmeze minuțios învãțãturile unui guru indian auster mort când poate sã le urmeze pe cele ale unei zeițe blonde cu aspect sexy ce promoveazã o cale plãcutã pentru ego. Egoul nostru fizic întotdeauna se lasã entuziasmat de valorile bazate pe supraviețuire cum sunt traiul în comunitãți și grãdinãritul. Egoul nostru vital iubește sã continue activitãți aducãtoare de plãceri și emoții cum sunt sexul, procreerea și activitãțile pãrintești (creșterea copiilor). Ego-ul nostru mental adorã sã descopere noi cãi de a dobândi puteri psihice și de a controla materia. În ce privește ego-ul, soluția Anastasiei rãmâne strict în trecut (n. trad: nu promoveazã nicio schimbare). În privința egoului, cãrțile lui Megré refuzã sã recunoascã faptul cã suntem acum confruntați cu sfârșitul umanitãții așa cum o știm. Ne divulgã aceste cãrți ceva despre alterarea pe termen lung a ADN-ului produsã de radiațiile nucleare, chemtrails (dâre de chimicale lãsate de avioane), și GMO (organisme modificate genetic), sau despre controlul comportamentului uman prin metode electromagnetice? În realitate nu existã loc unde sã te ascunzi. Nicio zonã a planetei nu a fost lãsatã neatinsã de manevrele tehno-magice ale elitei. Și manevrele lor includ și cãrți emoționante menite sã ne trimitã în direcții complet greșite!

În cartea a cincea a lui Megré intitulatã Cine Suntem? Auroville e menționatã ca fiind o comunitate spiritualã ce nu a funcționat. În orice caz, scopul ei nu a fost acela de a crea un oraș perfect armonios, ci un laborator viu pentru a aplica învãțãturile lui Aurobindo. În Auroville ca și în toate comunitãțile eco-spirituale actuale, ego-ul uman rãmâne piedica majorã. Asta se va dovedi de asemenea valabil și pentru toate comunitãțile de tip Anastasia ce folosesc permacultura, bazate pe ceea ce ea numește o grupare de "domenii familiale" (ferme familiale). Problema veche de mii de ani a umanitãții va ieși la ivealã la fel ca peste tot - egoul. Pânã nu ne vom ocupa de aceastã problemã vom continua sã ne învârtim în jurul cozii și sã sfârșim murind de fricã și extenuare.

Cu ani în urmã, când am citit despre Auroville în Cartea a Cincea, nici mãcar nu știam despre Aurobindo, viziunea lui, scrierile lui, și munca lui interioarã de a instaura un nou tãrâm divin în interiorul propriului corp. Dintre toate comunitãțile eco-spirituale, de ce a ales Megré tocmai Auroville și nu o alta dintre sutele de comunitãți de acest fel existente? Oare pentru cã învãțãturile Anastasiei sunt total opusul a ceea ce propunea Aurobindo? Oricine ar oferi o soluție realã e periculos pentru elita mondialã și maeștrii lor nevãzuți care nu vor nimic mai mult decât o populație cu impact scãzut asupra mediului și obedientã al cãrei sistem de credințe sã fie bazat pe o religie New Age panteisticã și având un cod etic strict. 


Cine sunt eu sã pun sub semnul îndoielii viziunea Anastasiei?

Ca ecologistã pasionatã și cercetãtor în ce privește conspirațiile Noii Ordini Mondiale am ajuns ca și mulți alții la concluzia cã aveam nevoie sã duc o viațã autosuficientã datoritã deteriorãrii drastice a mediului ambiant, a mediilor social, politic și economic. Aceasta se întâmpla cu mult înainte de a citi cãrțile Anastasiei. Eu și partenerul meu am ales o viațã de tip permaculturã în anii nouãzeci. Ne-am construit o casã din baloți de paie, atelier și coteț pentru gãini; am folosit panouri solare pentru electricitate, și un lac de decantare ca sã ne curãțãm deșeurile; ne-am cultivat propriile legume și o parte din fructe. Ne-am crescut cei trei copii într-o atmosferã eco-spiritualã; am avut vecini cu aceleași preocupãri împreunã cu care am pus bazele unei mici eco-comunitãți, etc.

John Woodsworth
Ei bine, asta se aseamãnã mult cu ceea ce recomandã cãrțile Anastasiei, John Woodsworth ne-a și vizitat de douã ori, entuziasmat de eforturile noastre, intrucât pãreau în ton cu ceea ce traducea el în acel moment. La început, și eu eram convinsã cã aceasta era Soluția. În orice caz, pânã la urmã am ajuns sã mã satur în asemenea mãsurã de rolul meu de mamã bunã și de un stil de viațã axat pe supraviețuire de pe urma pãmântului încât foarte curând am abandonat totul pentru a gãsi adevãratul sens al vieții! Dupã ce 13 ani am trãit în acest mod, eram încã împotmolitã în ego pânã la urechi și chiar mai nefericitã decât înainte de aceastã "viațã perfectã". Ceva în mine nãzuia la mai mult. Dar, ce anume putea fi acel lucru?

Mulțumesc Bolii, Chemtrails, HAARP, GMO, Radiațiilor, rãpirilor extraterestre, și programelor Mind Control!

Deci, ce m-a fãcut atât de nefericitã? Multe lucruri din jurul meu îmi indicau cã am pierdut barca. În primul rând, am reușit sã conștientizez pe deplin severitatea și efectele pe termen lung ale unor probleme cum sunt radiația nuclearã, alimentele modificate genetic, chemtrails, HAARP (modificãri meteorologice și geofizice și controlul asupra sãnãtãții umane, emoțiilor și gândurilor), poluarea electromagneticã (telefonie mobilã, Wi-Fi,  Contoarele inteligente “smart metres”), black projects, programele spațiale secrete, rãpirilor extraterestre, introducerea pe ascuns a hibrizilor umani-extratereștrii în societate, și proliferarea agresivã a Satanismului. În al doilea rând cel de-al treilea copil al meu a suferit de o boalã mortalã dezvoltând un sever handicap mental. A devenit dificil sã continui sã visez la o existențã axatã pe munca pãmântului în timp ce ne consumam tot timpul, energia și banii cu probleme de sãnãtate ce puneau viața în pericol. În al treilea rând cei doi copii mai mari au depãșit vârsta școlii la domiciliu și a "vieții bune" și au descoperit sexul timpuriu, drogurile, death metal și muzica rap, moda la îmbrãcãminte, jocurile video, seducția subliminalã holiwoodianã și multe altele. S-au mutat la Montreal pentru a descoperi viața high-tech a aglomerãrilor urbane.

Dintr-o datã, mi-am dat seama cã în ciuda tuturor eforturilor mele, viața mea actualã a devenit iadul pe pãmânt iar viitorul îmi apãrea sumbru. Citesc primele șapte cãrți ale Anastasiei în mijlocul acestor evenimente și ceva mi-a spus cã soluția ei oferã doar o alinare temporarã unei umanitãți torturate și o conduce cãtre un capãt de drum. Dacã acest lucru este fãcut din ignoranțã sau cu intenție rãmâne de vãzut.

Valul Anastasia

Milioane de oameni, în special în Rusia și în Europa de Est au fost inspirați de cãrțile lui Megré și și-au schimbat viețile în mod dramatic. Tot mai mulți oameni se alãturã acestei cãi eco-spirituale în fiecare zi. Ei planteazã copaci, înființeazã eco-comunitãți, și încearcã sã se reconecteze cu Mama Terra pritr-un stil de viațã simplu de reîntoarcere spre naturã și ritualuri magice. Ei trãiesc în case mici numite datcha și își cultivã hrana folosind o metodã hibridã între permacultura spiritualã și grãdinãritul biodinamic.

Cãrțile lui Megré inspirã mai mult decât ecologiștii și grãdinarii. Poeți, pictori, muzicieni, filozofi și oameni de științã s-au îmbarcat în valul Anastasiei.

Ce alegi TU?

Pe când adunam informații pentru acest articol, am dat peste acest comentariu din partea unui pasionat cititor al lui Megré:

A durat câteva luni (inclusiv pauzele dintre cãrți) pentru ca înțelepciunea și dragostea Anastasiei sã rezoneze în sufletul meu. Ca sã fiu sincer înainte de a începe sã citesc cãrțile am urât umanitatea, lumea și nu voiam copii. Acum, sunt încãrcat de pozitivitate și de o dorințã de a radia dragoste cãtre Dumnezeu și toatã creația sa... și sunt mult mai fericit, pozitiv și mai liniștit și aceste cãrți mi-au oferit speranțã pentru Pãmãnt (și tot ce se aflã pe el), în ciuda profețiilor 2012 / Nibiru... Cine știe, poate  aceste cãrți au ajuns sã existe pentru un motiv... sã rãspâneascã mult-râvnita dragoste pentru umanitate, animale și întreaga creație, prin asta împiedicând haosul și distrugerea sã se abatã asupra planetei noastre.

Aproape m-am oprit din a scrie articolul atunci și acolo. Cine eram eu sã pretind cã eu știam adevãrul și Megré nu? Am continuat oricum, pentru cã mi-am amintit cã am avut același sentiment când am început sã-i citesc cartea. Problema e cã acel sentiment îmbucurãtor nu a durat, pentru cã cunoșteam prea multe despre conspirația elitei. Știam cã extratereștrii și demonii se pricep foarte bine sã vinã cu soluții apetisante false. Sunt experți în dezinformare (un amestec periculos de adevãr și minciunã menit sã conducã în direcții false) și mari specialiști în controlul minții umane. Cãrțile lui Megré mi-au lãsat un gust respingãtor, ca și când aș fi savurat o bomboanã care în final se dovedește cã are un gust oribil. Soluția Anastasiei a fost una dintre acele bomboane roz, lipicioase, dulci. Prea frumoasã pentru a fi adevãratã!

Și totuși...

Totuși, cuvintele Anastasiei îi inspirã pe tineri sã plece din orașe, sã abandoneze discotecile, jocurile video, și smartphone-urile. Ele le dau curaj sã stea departe de doctori și de spitale, sã își construiascã datcha, sã cultive alimente organice, sã umble desculți pe pãmânt, sã petreacã timp meditând sau sã descopere aspecte mai profunde în ei înșiși și în universul care îi înconjoarã. Wow! Bunã treabã, Megré!

Când John Woodsworth ne-a vizitat a doua oarã, prin 2007, l-am întrebat dacã crede cã Anastasia existã în realitate. A rãspuns:

Cred cã ea existã într-o formã sau alta, dar nu neapãrat într-un corp din carne și oase vizibil pentru ochii noștri materiali, chiar dacã posibilitatea asta nu e exclusã. Dupã pãrerea mea, ea existã fãrã îndoialã ca idee puternicã și ca putere de inspirație. Ea existã ca și cuvinte și gânduri promițãtoare si pline de înțeles, pe care Megré a reușit sã le transcrie.

Cuvintele Anastasiei urmeazã aceeași cale când ne spune: "Eu exist pentru cei pentru care exist". Când Woodsworth a repetat acest citat, el a adãugat: "E o poveste foarte misterioasã, dar i-am vãzut efectul asupra oamenilor atât din Rusia cât și din țãrile învecinate. Declanșeazã o revoluție culturalã, ecologicã și spiritualã."

Cu iminentul colaps al civilizației contemporane, domeniile familiale și satele eco-spirituale îi vor ajuta mult pe cei care au curajul sã pãrãseascã mediul distructiv pe care îl constituie viața în mãrile orașe. Noua viațã sub semnul reîntoarcerii la pãmânt le va permite sã facã fațã mai ușor acestor vremuri apocaliptice. La urmã, dupã ce praful se va fi așezat, își vor putea în sfârșit pune întrebarea fundamentalã: "Care este adevãratul sens al vieții pe Pãmânt?" Pe mãsurã ce sufletul lor va crește și vor aspira sã se uneascã cu el, tripla transformare a lui Aurobindo va putea în sfârșit sã devinã - sau nu, calea aleasã de ei.
______________________________________________________________________________
Scris de : Mado Sauvé
www.tripletransformation.ca
Tradus de: Cosmin
Editat și lectorat de: Orsi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu